Byggeklodser til hele livet

Nova Tegraer grundlagt med en vision om at levere både midlertidigt og permanent, fleksibelt, modulært boligbyggeri, med skræddersyede løsninger og erfunderet på et værdisæt, hvor opdyrkning af livskvalitet gennem nye, bæredygtige boformer udgør den primære drivkraft.


Vi har gjort det til vores speciale at skabe holistiske rammer for bedre livskvalitet ved at udvikle individualiserede byggerier, som muliggør stærke fællesskaber til unge, studerende, seniorer og hotelgæster, samt boliger, annekser, sommerhuse og Lydstudier.

Muligheder, fleksibilitet og byggeklodser

Midlertidig arkitektur skaber helt nye muligheder


Nova Tegra bundvender byggebranchen med hensyn til hastighed i levering og økonomi, helt
uden at bruge beton, og er noteret for at have opført Danmarks hurtigste boligbyggeri, med under fire måneder fra projektering til indflytningsklare boliger.


Ud fra fem pejlemærker stræber Nova Tegra efter at blive fremtidens foretrukne plug & play løsning i byggeriet. Arkitektur skal i fremtiden være Rumlig, Rummelig, Socialt Styrkende, Fleksibel og Skalerbar.


Nova Tegra udfylder med de fleksible modulbyggerier et boligbehov for både udsatte, enlige, børnefamilier, studerende, ældre samt sports-atleter, der er på prøve i diverse sportsklubber.


Nova Tegras boligmoduler er hurtige at implementere, og billigere at opføre i forhold til at bygge i mursten.

Stor flexibilitet løser konkrete behovPotentialet for vores moduler rækker langt ud over blot private boligbehov
Modulboligerne kan lige så vel komme i spil som arbejdspladsmiljøer, som fleksibelt lever op til ændringerne i arbejdsvilkårene over tid.  For eksempel en højteknologisk arbejdsplads, et midlertidigt kontormiljø, et laboratorie, en børnehave, et studie osv., der alle kan transformeres, er skalérbare og kan flyttes til nye helt nye kontekster, med meget lave omkostninger.


Nova Tegra har på denne måde formået at starte og udvikle en ny genre indenfor midlertidig arkitektur, som løser konkrete bolig- og arbejdspladsbehov med tanke på både et minimalt CO2-fodaftryk, det rent æstetiske og den sociale kontekst, som byggeriet skal indgå i.

Bæredygtige byggeklodserFundamentet for forretningsideen er et træbaseret og modulbåret byggeprincip, der bryder med begrænsningerne og CO2 omkostningerne ved den konventionelle containerramme, samtidig med at det er tilpasningsdygtigt og dimensionerbart.


Således løftes kvalitetsniveauet for modulbyggeri nu til dansk boligstandard, og samtidig bevares fleksibiliteten og muligheden for midlertidighed i byggeriet.


Nova Tegra har så at sige skabt en ny form for byggeklodssystem, hvor alle udvendige mål går op i 3 gange 3 gange 3 meter, i bredde, højde og længde. Systemet sikrer, at modulerne kan sammensættes og stables på alle tænkelige måder.

“Hvorfor har vi

en 2-dimensionel måleenhed

for liv og rum...?”

- Bo Benzon, Founder

Et globalt og voksende markedspotentiale


Med Nova Tegras modulbyggeri kan man fra at stå med en byggegrund uden byggemodning til at have moduler produceret på tre måneder og opsat på grunden inden for to uger, uden brug af beton. Forretningsideen bygger på et globalt stigende behov for attraktive, skalerbare og bæredygtige boligformer og understøttes af globale megatrends,  som vil definere byggebranchen globalt i årtierne, der kommer.


Nova Tegras byggerier giver dermed offentlige og private institutioner, kommuner, almennyttige boligselskaber, private fonde og kollegie-organisationer, private bygherrer og jordbesiddere, pensionsselskaber og eventmagere helt nye muligheder.

In-House leverandører giver lavere omkostninger

Som noget unikt i dansk arkitekturbranche, står Nova Tegra for hele værdikæden fra idéoplæg i samarbejde med kunden, til levering af den konkrete designløsning og til produktion og levering af de færdige, nøgleklare moduler.


Uden fordyrende og forsinkende mellemmænd, er der mulighed for at skabe flere synergier, lave bedre priser og samlet kvalitetssikring og koordinere forretningsgangen til den hurtigst mulige leveringstid.


Økonomisk balance er en kerneværdi for Nova Tegra og leveringsomkostningerne er derfor altid i fokus.

Fleksibilitet i indretning og anvendelse over tid er afgørende parametre såvel som muligheden for at flytte byggeriet. Derfor stilles der særlige krav til robusthed.


Nova Tegras produktportefølje tager afsæt i DGNB-kriterierne for at sikre kvaliteten i byggerierne. DGNB-kriterierne har følgende overordnede kvalitetskriterier: Miljømæssig kvalitet, Økonomisk kvalitet, Social kvalitet, Teknisk kvalitet, Proceskvalitet, Områdets kvalitet.Elever i Den Nordatlantiske Gymnasieklasse på Gribskov Gymnasium kan bo i en af Nova Tegras møblerede boliger i en helt nybygget studieby lige ved siden af gymnasiet. Her bor unge fra Island, Grønland, Færøerne og Danmark i et lokalt fællesskab i 30 nye bæredygtige og unikke arkitekttegnede boliger på en naturskøn grund få hundrede meter fra gymnasiet.


Studiebyen er siden opførelsen blevet set som et innovativt og bæredygtigt statement om, hvordan man på kort tid og med forholdsvis få midler kan etablere boliger og favnende fællesskaber. Alle 30 studieboliger er selvstændige og fuldt møbleret og var lige til at flytte ind i tilbage i august 2019.


Med kun otte måneders samlet proces, heraf fire måneder fra projektering til produktion og opsætning i august 2019, skabte Nova Tegra med denne case Danmarks hurtigste boligprojekt fra første streg til indflytning, og fik leveret et proof of concept, der kombinerer bæredygtighed, lave byggeomkostninger og optimale rammer for
livskvalitet.